keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Kanapastaa kapriksilla ja homejuustolla

Kesäloma loppui muutama viikko sitten ja paluu arkeen oli edessä. Töihinpaluun tuskaa lievittääkseni päätin valmistaa kanapastaa kapristen ja homejuuston kera. Aineksia käytin seuraavasti:

Suikaloitua kanaa tai broileria
Homejuustoa
Kapriksia
Tomaattimurskaa
Mausteita
Pastaa

Mausta kananpalat varovasti suolalla - sitä ei tarvita kovinkaan paljoa, sillä suolaa tulee mukaan joka tapauksessa kapriksista ja homejuustosta.

Laita pasta kiehumaan ja kana ja kaprikset pannulle paistumaan.



Kun kana on hieman kypsentynyt, lisää homejuusto. Pyörittele kanapaloja hetken aikaa sulaneessa juustossa niin että kana imee homejuuston makua itseensä.





Lisää tomaattimurska ja sekoita. Mausta pippurilla ja esimerkiksi basilikalla tai oreganolla.





Kun pasta on valmista, huuhtele se ja lisää pannulle. Sekoita huolellisesti ja odota hetki ennen lautasille annostelua.



Nautimme pastan viinin kera parvekkeella lämpimässä kesäillassa. Alkupaloiksi tarjoilin vaatimattoman antipasti mistin eli Lidlistä hankittuja marinoituja artisokkia, pippurisia juustopalloja sekä salamia:



Sitten oli pastan vuoro:



Ja jälkiruuaksi varsinainen nautiskelijan valikoima hollantilaisia juustoja:



Ei hätää, emme syöneet kaikkia juustoja kerralla vaan veimme osan seuraavana päivänä vanhalle harmaapäänallelle ja hänen muorilleen.

Hollantilaisista juustoista saankin mainion aasinsillan seuraaviin blogikirjoituksiini, joissa muistelen Amsterdamin-matkamme herkullisia kohokohtia...



Chicken pasta with capers and blue cheese

My summer vacation ended already a few weeks ago and to nurture the pain of going back to work, I prepared some chicken pasta with capers and blue cheese. The ingredients were:

Sliced or cubed chicken
Blue cheese
Capers
Crushed tomatoes
Pepper and herbs
Pasta

Season the chicken with a bit of salt. Be careful, however, as most of the salt will come from the capers and blue cheese anyway.

Start cooking pasta and put chicken and capers on the hot pan. When the chicken has fried a bit, add the blue cheese. Let me chicken marinade in the melted cheese for a while. Add the crushed tomatoes and stir. Season with pepper and basil or oregano. When pasta is al dente, add it to the pan. Mix well and wait for a moment before measuring on the plates.

We enjoyed this pasta with some red wine in fading summer evening on our balcony. Before the pasta we had antipasti misti of marinaded artichokes, peppered cheeses and some salami. As a dessert we had an epicure's selection of Dutch cheese. Don't worry, we didn't eat all that cheese at once but brought some for the Old Grey Bear and his missus following day.

The Dutch cheese provides a nice introduction for the next few blog entries to come, as I am going to recall a few delicous moments from our trip to Amsterdam...

Ei kommentteja: