torstai 30. syyskuuta 2010

Erdäpfelsalat nach Albertos Art

Oktoberfest-viikon kunniaksi lienee paikallaan kertoa, miten meillä päin on tapana valmistaa saksalainen Erdäpfelsalat eli perunasalaatti.



Otetaan perunoita, kuoritaan ja kuutioidaan ne kattilaan kiehumaan. Kun perunat alkavat pehmetä, lisätään joukkoon silputtu sipuli ja jatketaan keittämistä vielä hetki.



Kaadetaan kattilasta vesi pois ja lisätään murskattua valkosipulia, suolaa, pippuria ja yrttejä. Itse käytän yleensä ruohosipulia ja basilikaa, mutta myös persilja sopii tähän vallan mainiosti.



Lisätään sekaan myös aimo loraus oliiviöljyä sekä maun mukaan mallas- ja balsamico-etikkaa (jos tehdään mummo-Orson reseptillä niin silloin punaviinietikkaa). Sekoitetaan huolellisesti.



Sitten vain grilli kuumaksi ja makkarat paistumaan...



Perunasalaatti maistuu sekä lämpimänä että kylmänä makkaroiden ja hapankaalin kera. Ja ruokajuomana nautitaan tietysti Oktoberfest-olutta tai dunkelweizenia.



Ein Prosit der Gemütlichkeit!



Erdäpfelsalat nach Albertos Art

As a part of the Oktoberfest celebration I will reveal how we make Erdäpfelsalat, German potato salad, here at the Orso household.

First, let's have some potatoes. Peel, cube and cook them. When they are just about starting to soften, add some sliced onion to the kettle. Once potatoes and onions are done, pour away the water from the kettle and add crushed garlic, salt, pepper and herbs. I tend to favor chives and basil but I think that parsley would do equally nicely. Add also a good dose of olive oil and malt vinegar and balsamico according to your taste. Mix well.

Erdäpfelsalat can be enjoyed both warm or cold - as long as it is accompied with some good sausages, Sauerkraut and Oktoberfest beer. Ein Prosit der Gemütlichkeit!

Ei kommentteja: