torstai 1. heinäkuuta 2010

Grillikausi 2010, osa 2: Juhannuskalaa

Ei juhannusta ilman grillausta - tästä säännöstä ei poikettu tänäkään vuonna. Makkaran ja lihatuotteiden lisäksi panostimme tänä juhannuksena myös kalaan ja kasviksiin. Niinpä muurikalle päätyi pangasiusta, chilikatkarapuja, herkkusieniä, sipulia, paprikaa ja vaaleaa leipää.



Pangasius oli kevyesti suolattu ja pippuroitu muutamaa tuntia ennen paistamista. Chilikatkaravut Alberton tapaan valmistetaan puolestaan siten, että katkaravut marinoidaan muutaman tunnin ajan chilirouheessa ja pienessä määrässä soijakastiketta. Mikäli käytät valmiiksi perattuja pakasterapuja, voit laittaa ravut jäisenä marinadiin sulamaan.

Grilliherkut tarjoiltiin Olivian tekemän yrttisen kikherne-fetasalaatin, tzatzikin ja valkosipulituorejuuston kera:



Tuon mainion salaattireseptin Olivia löysi "Voi hyvin" -lehden uusimmasta numerosta. Salaattiin tulee:

8 uutta perunaa
1 punainen paprika
1 suolakurkku
1 vihreä omena
1 dl kevätsipulia
2 valkosipulinkynttä
1 prk kikherneitä
2 dl fetajuustokuutioita öljyssä
puolikkaan sitruunan mehu
persiljaa, tilliä ja basilikaa
suolaa ja mustapippuria

Sekoita ainekset keskenään ja käytä fetajuuston öljy salaatin kastikkeeksi.

Kalaisan grilliaterian ruokajuomiksi sopivat erinomaisesti lähdevesi tai raikkaasti humaloitu pilsner-tyyppinen vaalea lager-olut.



BBQ season 2010, part 2: Midsummer fish

No midsummer feast without BBQ - this ancient wisdom was once again proven true last weekend. This time we emphasised fish and vegetables, grilling pangasius, shrimps with chili, champignon mushrooms, onions, bell peppers and bread.

Pangasius was slightly salted and peppered a few hours before going on the parrilla. The shrimps with chili à la Alberto are easy to make: just marinade the shrimps a few hours in chili powder and a drop of soy sauce. If you are using frozen shrimps, you can let them unfreeze in the marinade.

All these goodies were served with salad prepared by Olivia, tzatziki and some fresh cheese. Olivia had found the recipe for that excellent salad from the latest issue of "Voi hyvin" magazine. The recipe looks like this:

8 potatoes
1 red bell pepper
1 pickled cucumber
1 green apple
1 dl spring onions
2 cloves of garlic
1 can of chickpeas
2 dl feta cheese in oil
Juice from half a lemon
Parsley, dill and basil
Salt and black pepper

Mix the ingredients and use feta's oil marinade as dressing.

This kind of light fish BBQ menu is nicely accompanied by fresh spring water or pilsner-type pale lager beer.

Ei kommentteja: