maanantai 19. heinäkuuta 2010

Grillikausi 2010, osa 3: Kuhaa parilalta ja sisäfileetä muurikalta

Helteellä on hyvä hikoilla grillin äärellä. Esittelen seuraavassa viime viikon merkittävimmät saavutukset.

Kalaa on aina mukava grillata, eikä sitruunainen kuhafileekään tee poikkeusta tästä säännöstä. Ostin kuhan vastapyydettynä lähikauppiaaltamme ja marinoin sitä muutaman tunnin ennen paistamista suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Paistoin kuhafileet parilalla ja tarjoilin niiden kanssa katkarapusalaattia, grillattua kesäkurpitsaa, sipulia sekä tzatzikia.



Usein grillatessa varsinaista pääartikkelia kiinnostavammiksi nousevat lisukkeet. Esimerkiksi punaviinimarinoitu naudan sisäpaistipihvi on toki sinällään mitä mainiointa tarjottavaa, mutta silti grillatut paprikat, artisokat ja kesäkurpitsat - sekä tietenkin tomaatti-mozzarellasalaatti - saattavat varastaa shown, kuten alla olevassa annoksessa:



Grilliherkkujen kruunaamaton kuningas on tietenkin naudan sisäfileepihvi. Omat suosikkipihvini syntyvät näin: Nuijitaan pihviä sopivasti ihan tassulla ja maustetaan se karkearakeisella merisuolalla, pippurisekoituksella ja valkosipulimurskalla (jos oikein haluaa pröystäillä, sekaan voi lirauttaa tilkkasen punaviiniä). Paistetaan nopeasti kummaltakin puolelta niin että sisus jää vielä reilusti raa'aksi (eli ammattitermein ilmaistuna pihvin kypsyysaste olisi siis medium-).

Arvopihvi vaatii seurakseen tietenkin hyvän punaviinin ja arvoisensa seuralaiset. Niinpä kesän ehkä huikentelevin grillilautanen koostui sisäfileepihvin lisäksi grillatuista chilikatkaravuista (ohje löytyy täältä), punasipuleista, kesäkurpitsoista, artisokista, tomaatti-mozzarellasalaatista sekä tzatzikista. Koko komeuden kruunasi vielä mehevä saksalainen bratwursti.



Ps. Kynäilen muuten tätä postausta The Penderel's Oak -pubissa Lontoossa. Odotetavissa seuraavaksi siis jälleen kerran tiukkaa matkaraportointia real alen ja kello viiden teen kotimaasta.



BBQ Season 2010, part 3: Zander from the parilla and sirloin from the pan

On hot and humid weather it is great to sweat next to grill. Here are my most memorable BBQ workouts from last week.

It is always nice to grill fish and zander fillet does not make an exception. I bought the fish fresh from our local grocery shop and marinated it with salt, pepper and lemon for a few hours before putting it on the parilla. With the fillets I served some shrimp salad, grilled zucchini, onion and tzatziki.

Sometimes it is not the meat or other main attractions but the sides that make your BBQ plate interesting. For instance, there is nothing wrong with the red wine marinated steak but the grilled bell peppers, artichokes, zucchini and tomato-mozzarella salad still can steal the show, as in the picture above.

The unchallenged champion of BBQ goodies is of course the sirloin steak. Here's how I like to prepare them: Give steak a few punch with your paw and spice it with grainy sea salt, pepper and crushed garlic (if you really want to celebrate the occassion, you can also add a drop of good red wine). Grill quickly on both sides so that the heart of the steak still remains raw (the professionals would call this medium-).

This royal steak calls for some good red wine and quality sides to keep it company. Probably the most over-indulgent BBQ plate this summer contained the sirloin steak, grilled shrimps with chili (recipe can be found here), red onions, zucchini, artichokes, tomato-mozzarella salad and tzatziki. The portion was crowned by a juicy German bratwurst.

Ps. I am writing this blog entry at the Penderel's Oak pub in London, so you can expect some serious reporting from the land of real ale and five o'clock tea next time.

Ei kommentteja: