Näin italialaiskarhuna tuntuu jotenkin luontevimmalta aloittaa tämän blogin varsinainen reseptisavotta pastaohjeella. Koska me karhut tunnetusti pidämme myös kalasta - ja erityisesti lohesta - esittelen teille yhden omista suosikeistani: pastaa kylmäsavulohen ja aurinkokuivatun tomaatin kera.
Ohje on yksinkertainen ja lista tarvittavista aineksista lyhyt:
Kylmäsavulohta
Aurinkokuivattua tomaattia (öljyssä)
Kapriksia
Tilkka oliiviöljyä
Pastaksi käy melkeinpä mikä vaan, itse valitsin tällä kertaa Olivian toiveesta spaghetin.
Laita ensiksi pasta kiehumaan ja laita sen jälkeen paistokasari (tai syvä paistinpannu) liedelle lämpiämään. Siivuta aurinkokuivatut tomaatit ja laita ne omassa öljyssään kapristen kanssa pannulle paistumaan. Sekoittele välillä äläkä päästä pannua liian kuumaksi.
Siivuta lohi suikaleiksi. Kun pasta alkaa olla al dente, lisää lohisuikaleet pannulle ja sekoita tomaattien ja kapristen kanssa.
Valuta vesi pois pastasta ja lisää pasta pannulle. Pyörittele aineksia pannulla hetken aikaa niin, että lohi ja pasta sekoittuvat mahdollisimman hyvin - tarkoituksena on saada lohen makua tarttumaan myös pastaan. Mikäli pasta näyttää jäävän kuivaksi lohen ja tomaattien öljystä huolimatta, lisää tarvittaessa loraus oliiviöljyä ja sekoita. Annostele pasta lautasille ja lisää annoksen päälle halutessasi ripaus jauhettua parmesaanijuustoa.
Lohen savuisuus ja suolaisuus kannattaa tarkistaa etukäteen maistamalla ja päättää tarvittava kalamäärä sen mukaan. Savuisella ja suolaisella lohella mausta saa todella tuhdin (mikä ei ehkä ole ihan jokaiseen makuun), miedommalla kalalla tai pienemmällä lohimäärällä lopputulos on lempeämpi.
Pasta with cold-smoked salmon and sun-dried tomatoes
As an Italian bear I find it appropriate to inaugurate this blog with a pasta recipe. We bears also like fish - especially salmon - so I will introduce you with one of my personal favourites: pasta with cold-smoked salmon and sun-dried tomatoes.
The recipe is simple and the list of ingredients is short:
Cold-smoked salmon
Sun-dried tomatoes (in oil)
Capers
Olive oil
I think you can go on with whatever pasta you like, I used spaghetti per my wife's request.
Put the pasta on boiling water and while it is cooking, warm up the pasta (or deep frying) pan. Slice the sun dried tomatoes, put them on the pan in their own oil and add the capers. Stir occasionally and don't let the pan get too hot.
Slice the salmon. When the pasta is just about al dente, mix the salmon slices with the tomatoes and capers on the pan. Pour off the cooking water and add pasta on the pan as well. Stir well for a while so that the pasta will catch some taste from the salmon. If the pasta looks a tad too dry despite the oil from the fish and tomatoes, pour in a bit of olive oil and stir. Measure the pasta on the plates and add some Parmesan cheese on top of it, if you like.
It is a good idea to check out how smoky and salty the salmon is by tasting it first and then decide how much to use it. Smoky and salty fish will result a pasta with strong taste (which is probably not everyone's cup of tea) where as milder fish or smaller amount of salmon will provide a gentler outcome.
Syysmuisteloja osa 2 - katuruokaa ja taidetta
8 vuotta sitten
1 kommentti:
Maiskis..näyttääpi herkulliselta :P
Lähetä kommentti