sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Bruschettat tähteistä

Pääsiäisen pizzatalkoista jäi yli kaikenlaista kivaa. Aikani tuumailtuani päätin hyödyntää tähteet lämpimien leipien höysteiksi. Kaapista löytyi Artessa-juusto-oliivileipää, jonka siivutin noin 2 cm:n paksuisiksi siivuiksi.



Asettelin leivät uunipellille ja sipaisin niiden pintaan hieman oliiviöljyä (1/3 ruokalusikallista per leipä riittää mainiosti).



Tämän jälkeen leikkasin kunkin leipäsen päälle tuhdin siivun juustoa. Leivän päälle kelpaavat mainiosti niin mozzarella-, edam- kuin emmentaltyyppiset juustot, riippuen tietenkin vähän siitä, mitä muuta leipien päälle on tulossa. Itse käytin Polar-juustoa.



Juuston päälle asetellaan sitten loput täytteet. Omat valintani olivat tällä kertaa seuraavanlaiset:

1) Aurinkokuivattu tomaatti ja oliivi
2) Parman kinkku ja artisokka
3) Graavilohi, kapris ja tilli

Paista leipiä 200°:ssa uunissa, kunnes ne ovat mukavasti ruskettuneet ja juusto on sulanut.



Leipäset sopivat mainiosti niin aamu- , väli- kuin iltapalaksikin. Helppoina ja nopeina valmistaa niistä saa myös mainion tarjottavan yllätysvieraille. Ja mikä parasta, vain käytettävissä olevat tähteet asettavat rajat luovuudelle.



Bruschettas from the left-overs

There were all kinds of fine ingredients left-over from the Easter Pizza Extravaganza. After a short moment of extensive thinking I decided to make some bruschettas with them. From the cupboard I found some rustic wheat-cheese-olive bread, which I duly sliced as loaves of about one inch thick each.

I placed the loaves on the oven plate and spread some olive oil on the them (about one third of a spoonful for each). After that I covered them with thick slices of cheese. I think Mozzarella-, Edam- and Emmental-like cheeses are fine for this purpose, depending of course on the topping. I used mild Emmental. On top of the cheese I laid the rest of the toppings. My choices this time were:

1) Sun-dried tomatoes and olives
2) Parma ham ja artichoke
3) Salmon, capers and dill

Bake the bruschettas in a rather hot oven (200°C) until the cheese is melting.

The bruschettas make a wonderful choice for breakfast or snack. As they are easy to make, they also work nicely as an emergency option for surprise quests. And the best thing is that only the type of left-overs will limit your creativity.

Ei kommentteja: