Ja tästä se alkaa. Rouvani Olivia Orson blogin lukijat ovat jo pidemmän aikaa toivoneet, että blogissa esiteltyjen ruokalajien valmistusohjeet olisivat saatavissa ja muidenkin kokeiltavissa. Olivian kanssa asiaa puituamme päätimme, että käytännöllisin ratkaisu on perustaa uusi blogi näiden kulinarististen kokeilujen esittelemiseksi. Tiedämme, että osa lukijoista olisi halunnut nähdä nämä reseptit osana Olivian blogia, mutta koska ohjeet usein ovat pitkiä emmekä halua ylikuormittaa rouvani blogia ruoka-asioilla, päädyimme tällaiseen ratkaisuun.
Ennen varsinaisia reseptejä muutama sananen ruuanlaitosta yleensä. Ruuanlaitossa olennaisinta minulle on makuelämys, mutkattomuus ja käytännöllisyys. Annoksen ulkonäöllä ei ole niinkään väliä, mutta mausta ei tingitä. Tämä lienee varsin luontainen lähestymistapa italialaiskarhulle. Myös itse ruuanvalmistukseen suhtaudun taiteellisella vapaudella: en juurikaan välitä mittailla aineksien määriä tai kytätä paistoaikoja kellosta, vaan luotan useimmiten näissä asioissa tassu- ja kuonotuntumaan.
Varsinaisten ruokaohjeiden lisäksi tältä blogilta on lupa odottaa myös jo rouvani blogista tuttuja herkullisia raportteja eri puolille Eurooppaa suuntautuvilta matkoiltamme. Saatan myös satunnaisesti intoutua esitelmöimään blogin aihepiiriin liittyvistä aiheista kuten aidosta napolilaisesta pizzasta, saksalaisista makkaroista, pastan monimuotoisuudesta, suosikkijuustoistani ja -punaviineistäni tai englantilaisen bitter-oluen ylivertaisuudesta seurustelujuomana. Pahimman luokan kyökkifilosofialtakaan tuskin vältytään. En myöskään pidättäydy härskisti mainostamasta erinomaisiksi havaitsemiani tuotteita, ostospaikkoja ja ruokapaikkoja. Kysymyksiä, kommentteja ja reseptitoiveita saa jättää blogin kommenttiosastoon
Näillä eväillä siis tästä eteenpäin!
Benvenuto alla cucina d'Alberto, Orso gastronomico!
And so it begins. The readers of the blog of my wife, Olivia Orso, have been requesting the recipes for the meals portrayed and enjoyed in her blog. After some consideration we have reached the conclusion that I will start this new blog to report these culinary experiments of mine. We know that some of you would rather like to have seen these recipes in Olivia's blog, but as they often are of extended length and as we don't want to burden my wife's blog with cooking issues, we think this is the best solution for us all.
Before proceeding to the actual recipes, a few words about the cooking in general. The essential concepts in cooking for me are taste, simplicity and practicality. The look of the portion does not mean that much for me but there is no compromising with the taste and savour. I think this is rather natural approach for an Italian bear. In my cooking I am also inclined to take artistic liberties: I do not care much for presice measuring of materials, nor do I need a timepiece to tell me when the meal is ready, but rather trust in what my paws and nose are telling me.
In addition to ordinary recipes you will be apparently treated with "the culinary stories from the road" around the Europe - you might be already familiar with these from the blog of my wife. Occasionally I will - very likely - get inspired to lecture about the topics related to the main theme of this blog: vera pizza Napoletana, German sausages, the diversity of pasta, my favorite cheeses and red wines and the triumph of Brittish bitter ale as a choice for social occasions. I am also afraid that you won't be spared from the worst class kitchen philosophy either. Nor will I refrain myself from shameless promotion of (in my opinion) good quality products, shops and restaurants. You are welcome to ask questions and leave comments and recipe requests into the comments section of this blog.
And now - to boldly cook what no bear has cooked before!
Syysmuisteloja osa 2 - katuruokaa ja taidetta
8 vuotta sitten
2 kommenttia:
Onnittelut uudesta blogista, odottelemme mielenkiinnolla jatkoa
Terveisin
Vanha harmaapäänalle muoreineen
Kiitos kiitos - rohkaisua tässä tarvitaankin :-)
Lähetä kommentti