torstai 3. kesäkuuta 2010

Täytetyt herkkusienet

Loppu savuporo päätyi sitten yhtenä maukkaana vaihtoehtona herkkusienten täytteeksi.



Herkkusienten täyttäminen käy tassunkäänteessä. Otetaan mahdollisimman isoja herkkusieniä ja leikataan niistä kannat pois.



Täytetään sieni halutuilla täytteillä. Omat valintani tällä kertaa olivat:

1) Kylmäsavuporo + kevätsipuli
2) Pinaatti + vuohenjuusto
3) Kylmäsavulohi + kaprikset



Leikataan päälle tukevat siivut juustoa. Itse käytin mozzarellaa, mutta täytteestä riippuen myös jokin voimakkaampikin juusto käy tähän mainiosti. Juuston päälle jauhetaan vielä hieman pippuria.



Paistetaan 200º:ssa uunissa, kunnes juusto on sulanut ja saanut hieman väriä. Paistumista kannattaa hieman seurata, ettei sienistä irtoava neste sotke paikkoja. Valmiit sienet nautitaan heti lämpiminä.

Pinaattitäytteisiin herkkusieniin tutustuin ensimmäisen kerran joku vuosi sitten työmatkalla Saksassa Düsseldorfissa. Silloin pinaatin kaverina ei tosin ollut vuohenjuustoa ja gratinointiin oli käytetty emmentalia, mikä näin vihjeenä tähän ylöskirjattakoon. Lopputulos oli erittäin maukas.

Ps. Jäikö täytteitä yli? Herkkusienten kannoista, pinaatista, kevätsipulista, vuohenjuustosta sekä lohkotuista kirsikkatomaateista saa vaikkapa tällaisen hauskan piirakan:



Käypäisen piirakan perusohjeen löydät vaikkapa täältä.



Champignon mushrooms with fillings

The rest of the cold-smoked reindeer ended up as one tasty filling option for champignon mushrooms.

Filling mushrooms is easy. Try to find as large champignons as possible and remove the stems from them. Stuff with the fillings of your choice. Mine were this time:

1) Cold-smoked reindeer + spring onion
2) Spinach + goat cheese
3) Cold-smoked salmon + capers

Cut a thick slice of cheese and put it on top of the mushroom (I used Mozzarella). Grind some pepper on top of the cheese. Bake in 200º C until the cheese has melted. Be careful not to make mess with the liquid sweating out of the mushrooms during baking.

I was introduced to mushrooms with spinach filling on a business trip in Düsseldorf, Germany a few years ago. They were not accompanied by the goat cheese as here but were gratinated with Emmental. Very tasty indeed.

Ps. Left-over fillings? You can make a nice pie out of mushrooms stems, spinach, onion, goat cheese and tomato. A basic recipe for the pie can be found here, for instance.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Se on champignon mushrooms, ei mestarisienet :)

Alberto Orso kirjoitti...

Mamma mia, no niinpäs onkin. Kiitos korjauksesta!