sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

Lihamureke valkohomejuusto- ja kapristäytteellä

Lidlissä oli taannoin ranskalaiset päivät, ja sieltä tuli hankittua mm. tällaista valkohomejuustoa:



Parasta ennen -päivän lähestyessä jäljelle jääneelle juustolle piti keksiä loppusijoituspaikka. Päätin hetken mielijohteesta kokeilla, josko juusto kelpaisi lihamurekkeen täytteeksi voimakasmakuisten kapriksien kanssa. Koska lopputulos ei ollut lainkaan hullumpi, jaan reseptin tässä nyt teidän kanssanne.

Mureketaikinaa varten tarvitaan:

800g (paisti)jauhelihaa
2 kananmunaa
Sipulia
Korppujauhoja
Vasikanfondia tai lihalientä
Soijakastiketta tai suolaa
HP-kastiketta
Valkosipulimurskaa
Pippuria, paprikajauhetta, basilikaa ja meiramia

Täytteeksi:

Valkohomejuustoa
Kapriksia

Sekoita taikina-ainekset keskenään ja vaivaa tasaiseksi massaksi. Sipulit kannattaa pieniä mahdollisimman pieniksi, jotta ne saa sekoitettua taikinaan paremmin kuin alla olevassa kuvassa. Korppujauhoilla ei ole tässä tapauksessa tarkoituksena "jatkaa" jauhelihaa, eli niitä ei tarvitse laittaa kovin paljoa.



Levitä vuokaan pikkutilkka öljyä ja peitä vuoan sisäpinta korppujauholla. Vuoraa vuoan pohja mureketaikinalla niin että keskelle jää riittävä kolo täytteelle. Lisää täyte koloon (yksi kerros juustoa riittää mainiosti) ja peittele lopulla taikinalla. Ripottele päälle vielä vähän korppujauhoja.









Paista 200°:ssa, kunnes jauheliha on kypsää. Tarjoile vaikkapa paistettujen kasvisten ja viherpippurikastikkeen kera.



Ps. Tähteeksi jääneestä murekkeesta saa mainion täytteen evässämpylälle.





Meatload with soft-ripened cheese and caper filling

A few weeks ago I bought some soft-ripened cheese from Lidl. As its best-before date was approaching, I thought to try it out as a filling for meatloaf with capers. The results were not bad at all, so I will share the recipe with you.

Ingredients for the meatloaf:

800g minced meat
2 eggs
Onion
Breadcrumbs
Fond or stock
Soy sauce or salt
HP sauce
Crushed garlic
Pepper, powdered dry bell pepper, basil and marjoram

For filling:

Soft-ripened cheese
Capers

Combine the ingredients for the meatloaf and mix well. Make sure to chop the onion to very small pieces (smaller than in the picture) and not to over do with the breadcrumbs. Grease the pan with a tiny drop of oil and cover it with the bredcrumbs. Fill the pan with the meat-dough but leave some room in the middle for the filling. Add the filling (one layer of cheese is enough) and cover it with the rest of the dough. Sprinkle some breadcrumbs on top of the loaf. Bake in 200° C until the meat is done.

Ps. The left-over meatloaf makes nice filling for a picnic roll.

2 kommenttia:

Simo Nousiainen kirjoitti...

Uuh, aika herkullisen näköistä. Kun oikein keskityn niin voin suorastaan maistaa tuon juuston, kapristen ja lihan yhdistelmän.

Alberto Orso kirjoitti...

Simo,

Terveisiä Cambridgesta! Jahka selviän täältä kotiin ja saan raportoitua kokemuksistani uppopaistetun ruuan parissa, niin minulla on parikin sinua varmasti kiinnostavaa reseptiä odottamassa (mm. ruiskorppuauholla leivitetty kuha).