tiistai 11. toukokuuta 2010

Lakkovahti, osa 2: Chili con carne enlatada

Vaikka lakko päättyikin viime yönä, esittelemme silti vielä eilen maanantaina syntyneen lakkovahti-aterian siltä varalta, että lakko alkaa uudelleen parin viikon päästä. Tässä perinteisen Tex-Mex-klassikon variaatiossa tuore liha on korvattu säilykkeellä eli kyseessä on siis itse asiassa chili con nötkötti.



Ainekset neljää annosta varten on nopeasti listattu:

1 purkki säilykelihaa (eli nötköttiä)
1 purkki chilillä maustettua tomaattimurskaa
1 purkki valkoisia papuja tomaattiliemessä
½ purkkia säilykepaprikaa
½ pussia ranskalaista sipulikeittoa
Chilijauhetta



Pilko nötkötti kattilaan paistumaan ja mausta chilijauheella.



Lisää hetken kuluttua loput ainekset: tomaattimurska, pavut liemineen, paprikat ja pussikeitto (puoli pussia riittää). Lämmittele ja sekoittele rauhassa, kunnes pussikeitto on liuennut kunnolla. Mikäli keitoksesta uhkaa tulla liian paksua, lisää varovasti vettä.



Tarjoile lisäkeriisin kera. Resepti sopii mainiosti valmistettavaksi myös kesämökillä tai retkiolosuhteissa.



Strikewatch, part 2: Chili con carne enlatada

Even if the strike ended last night, I am still going to present the strikewatch recipe from yesterday. As this variation of classic Tex-Mex recipe substitutes the fresh meat with canned one, it is probably proper to call it chili con spam.

Ingredients for four portions:

1 can of meat (aka spam)
1 can of crushed tomatoes
1 can of beans (in tomato sauce)
½ can of bell peppers
½ bag of dry French onion soup
Chili powder

Slice or cube the spam into a pot, spice with some chili powder and roast for a while. Add the rest of ingredients: crushed tomatoes, beans with their sauce, bell peppers and the dry soup (make sure to use only half a bag). Keep the stew warm and stir every now and then until the soup has dissolved completely. If the stew is about to get too sticky, add some water carefully. Serve with rice.

Note: this recipe suits also well for camping and outdoor conditions.

Ei kommentteja: