sunnuntai 16. toukokuuta 2010

Grillikausi 2010, osa 1: Pangasius-vartaat ja naudan sisäpaistipihvejä

Kuten rouvani blogin lukijat tietävät, taloutemme grillikausi 2010 avattiin itse asiassa jo hiihtolomalla makkaraa paistamalla. Varsinaiset grillauskelit ovat kuitenkin antaneet odotella itseään, joten vasta tänä viikonloppuna pääsimme itse asiaan.

Ensimmäisellä kierroksella parilalta tarjoiltiin Heimon kalan pangasius-vartaita, jättiläiskatkarapuja sekä klassinen herkkusieni tzatziki-dipin kera. Pangasius on itsessään maukasta paistettuna, mutta tällä kertaa mukana oli selvästi liikaa marinadia. Onneksi katkaravut ja herkkusieni pelastivat kokonaisuuden plussan puolelle.



Toisella kierroksella lautaselta löytyi punaviinillä marinoitu naudan sisäpaistipihvi, grillattuja paprikoita ja halloumi-juustoa sekä niin ikään tzatziki-dippiä.



Ruokajuomaksi valittu Salice Salentino Nero Riserva -punaviini sopi erittäin hyvin grillatun lihan kaveriksi ulkoilmassa nautittuna.

Ps. Tähteeksi jääneestä pangasius-vartaasta irtosi vielä näin hauska täyte lämpimän sämpylän väliin seuraavana aamuna.





BBQ season 2010, part 1: Spit roasted Pangasius and some beef

As the readers of my wife's blog know, our BBQ season 2010 actually started with sausages already back in March. It did take, however, until this weekend before the proper summery breeze inspired us to get down with the real thing.

As the first round there were spit roasted pangasius (by Heimon kala), king prawns and a classic mushroom served off the grill and accompanied with Tzatziki dip. Pangasius is rather tasty fish in itself but this time there was obviously too much marinade. Fortunately the king prawns and the mushroom saved the day.

The second round brought red wine marinated topside roast steaks, grilled bell peppers and Halloumi cheese with tzatziki dip on our plates. Salice Salentino Nero Riserva red wine made perfect companion for the meat in the outdoor setting.

Ps. The left-over Pangasius made nice filling for a warm roll next morning.

Ei kommentteja: