perjantai 15. lokakuuta 2010

Lämmin makkarasalaatti

Minulla oli tänään syntymäpäivä. Sen kunniaksi mummo- ja vaari-Orso sekä vanhan harmaapäänallen muori pistäytyivät kylässä illansuussa. Koska olemme Olivian kanssa lähdössä varhain aamulla matkalle, en jaksanut laittaa tarjolle mitään kovin vaativaa, vaan jouduin vetämään tällaisen ruokalajin ns. hihasta.



Lämpimään makkarasalaattiin tarvitaan:

Bratwurstia ja jotain toista makkaraa
Kokonaisia pieniä herkkusieniä
Paprikaa
Vihreitä papuja

Salaatin valmistus käy helposti. Pilkotaan makkarat ja paprikat uunivuokaan ja lisätään pavut ja herkkusienet kokonaisina. Paistetaan 220°:ssa välillä paistosta pöyhien, kunnes kaikki on riittävän kypsää.



Makkarasalaatin lisukkeena tarjoilin vieraille Oktoberfest-henkisesti brezn-rinkeleitä, perunapalleroita sekä suolakurkkua. Jopa vaari-Orsokin söi salaattinsa kerrankin mukisematta...



Warm sausage salad

Today was my birthday. To celebrate the occasion, my parents and the missus of the Old Grey Bear visited us in the evening. As we are just about to leave for a vacation, I was too busy to prepare anything too complicated, so I pulled this ace from my sleeve.

For the warm sausage salad you need:

Bratwurst and some other type of sausage
Small champignon mushrooms
Bell peppers
Green beans

Preparing the salad is easy: Just slice the sausages and bell peppers into the pan and add beans and mushrooms. Bake in 200° C and fluff the salad every now and then until everything is done.

I served the sausage salad with Pretzels, pommes noisettes and pickled cucumber in true Oktoberfest-fashion. And for once even my father ate his salad without complaints...

Ei kommentteja: